vineri, 18 noiembrie 2011

Samsung Wave 2 vs LG Optimus 7

       
        Comparatia intre Samsung Wave II si LG Optimus 7, este foarte interesanta deoarece este o competitie intre cei doi producatori koreeni, intre Bada OS si Windows 7, si intre 2 smarthphone-uri simple, ieftine si puternice. Voi face comparatia dupa mai multe critetii :
1. Aspect si calitatea carcasei
2. Camera - fotografii si video
3. Capacitate de stocare
4. Performante
5. Ecran
6. Sistem de operare
7. Conectivitate
8. Redare fisiere media
9. Baterie si calitatea apelului

1. Aspect si calitatea carcasei
 Samsung Wave II este clar castigator la aceasta categorie, fiind si unul dintre cele mai bune din 2010 la capitolul design, cu carcasa metalica si margini foarte bine conturate, aspect solid. LG Optimus 7 arata si el foarte bine, fiind foarte subtire, doar 11,5 mm, dar prin carcasa de plastic isi pierde infatisarea de smartphone premium.

2. Camera - fotografii si video
 Ambele telefoane au o camera de 5 MegaPixels, ambele au si Flash, calitatea de filmare este aproape aceeasti Samsung Wace avand 720p@30fps, iar LG Optimus 7 720p@24fps. Singurul lucru care le desparte este faptul ca Samsung Wave II are si o camera frontala pentru apel video, ceea ce il face pe castigator si la acest capitol pe Samsung Wave.

3. Capacitate de stocare
LG Optimus 7 vine din fabrica cu 16 GB memorie interna, pe care iti poti tine aplicatii, jocuri, muzica, filme si altele, pe cand Samsung Wace 2 vine cu doar 2 GB memorie interna, dar cu posibilitatea de a pune un card MicroSD de pana la 32 GB, ceea ce LG Optimus 7 nu permite. Desi Samsung Wave poate avea o memorie mai mare, pierde aceasta batalie deoarece pentru un card de memorie MicroSD de 16 GB, mai trebuie sa scoti din buzunar in jur de 30 de Euro. 

4. Performante
La acest capitol este cea mai stransa competitie, ambele fiinde egale, cu procesoare de 1 GHz si aceeasi memoria RAM, difera doar tipul procesorului si cum folosesc sistemele de operare aceasta putere 

5. Ecran
Samsung Wave II castiga si aceasta competitie chiar daca ecranul Super Clear LCD de 3,7 inch este mai mic fata de ecranul TFT al lui LG Optimus 7 de  3,8 inch, deoarece aceasta are o mai mare densitate de pixeli si o imagine mult mai buna din punct de vedere a luminozitatii, culorilor si chiar si a unghiului de  vizionare.

6. Sistem de operare
 La acest capitol declar LG Optimus 7 castigator pe termen scurt, dat fiind ca Windows Phone 7, este un sistem ce ofera mult mai multe aplicatii si jocuri fata de Bada OS, care este inca la inceput si este inferior la acest capitol, dar vine din urma foarte repede.

7. Conectivitate
LG Optimus 7 are o banda 3G mai larga, si o capacitate mai mare de transfer a datelor, de pana la 7,2 Mbps, GPRS si EDGE sunt aceleasi cu ale Samsung-ului Wave, aceasi tip de WLAN, dar pierde aceasta batalie deoarece Samsung Wave are si o optiune de TV-Out pentru a reda pe televizor fisiere video, imagi si muzica.

8. Redare fisiere media
 Samsung Wave este mult mai bun la acest capitol fata de LG Optimus 7, fiind cam unul dintre cele mai bune telefoane pentru redare fisiere video aceasta putand reda fisiere de tip MKV, MP4 sau DivX fara nici un fel de conversie si fara pierderea calitatii. LG Optimus 7 desi nu poate reda decat maxim fisiere video MP4, castiga la capitolul muzica unde Windows Phone 7, permite download-ul de fisiere audio si deci de audio streaming.

9. Baterie
 Si la acest capitol tot Samsung Wave II este castigator deoarece desi ambele telefoane au aceeasi baterie Li-ion 1500 mAh, Samsung Wave II poate sta in "Standby" pana la 500 de ore in 3G, fata de doar 330 la LG, si poate asigura pana la 6 ore de vorbit in 3G fata de numai 5 ore LG Optimus 7 .

In concluzie aceasta batalie este clar castigata de Samsung Wave II.
Ambele telefoane au cam acelasi pret in Romania, aproximativ 800 Ron, si singurul avantaj major pe care il are LG Optimus 7, numarul mai mare de aplicatii din care poti alege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...