marți, 9 decembrie 2014

Android pe Samsung Wave 2

              Dupa cum va spuneam in postul precendent este posibil sa aveti Android pe Samsung Wave. Eu am gasit un tutorial pe un site pentru instalarea in paralel a versiunii Android 4.2.2 Jellybean cu BadaOS 2.0, care este functionala pentru telefonul Samsung Wave II GT-S8530 si care se instaleaza foarte repede. Tot ce va trebuie este un cablu microUSB, un computer,  un cont de Gmail(pentru a descarca fisiere necesare ce se pot descarca de pe un cont de Drive a lui Ashwini Shinde cel care a scris si tutorialul), Bada OS 2.0 instalat si sa te asiguri ca telefonul este incarcat peste 90%.
             La prima vedere singurele probleme pe care le-am observat este functionarea foarte greoaie atunci cand este folosit pe Android datorita caracteristicilor tehnice ale telefonului care are doar 256 MB memorie de procesare si poate fi imbunatatita prin folosirea unei aplicatii care sa folosesca memoria SDCard a telefonului.
   
        Inainte a incepe instalarea trebuie sa va asigurati ca numai aveti cardul SD si v-as recomanda sa cititi si tot articolul de pe site in telefon si memorie libera pentru a face instalarea dupa cum urmeaza :

  • 370 MB liberi in memoria “System”  
  • 150 MB liberi in memoria “Utilizator” 
  • 400 MB liberi in memoria “Aplicatii” 
Iata pasi ce trebuiesc urmati :
1. Conectati telefonul la computer prin cablul microUSB.
2. Asigurati-va ca telefonul este setat pe Mass Storage, intrand in Meniu/Conectivitate/USB utilities.
3. Dezarhivati fisierul cm-10.1-wave-v2.1.zip pe computer si copiati fisierul zImage in memoria telefonului.
4. Copiati fisierele cm-10.1-wave-v2.1.zip , gapps-jb-20130301-signed.zip in memoria telefonului.
5. Deconectati Telefonul de la computer si apoi inchideti telefonul.
6. Pentru pornirea telefonul in "Download Mode" apasati tasta de "Marire Volum", in acelasi timp cu tasta "Camera Foto" si tasta "Pornire/Oprire".
7. Deschideti aplicatia Multiloader V5.65, bifati optiunea "LSI" si "Full Download"
8. Dezarhivati fisierul BOOTFILES_S8530NELH2.zip pe computer si trageti directorul peste fereastra aplicatiei Multiloader V5.65
9. Dezarhivati fisierul armlinux_boot_S8530NELH2.zip pe computer si trageti fisierul cu extensia ".fota" peste fereastra aplicatiei Multiloader V5.65.

10. Conectati telefonul cu cablu microUSB la computer, apoi in aplicatia Multiloader V5.65 apasati butonul "Port Search" si apoi butonul "Download" si asteptati descarcarea fisierelor ce va fi rezumata in partea dreapta a ferestrei.
11. Cand acestea s-au descarcat, deconectati cablu microUSB, telefonul se va restarta singur si va intra in BadaOS.
12. Inchideti telefonul si apoi pentru a intra in "Recovery Mode" apasati tasta de "Marire Volum", in acelasi timp cu tasta "Meniu" si tasta "Pornire/Oprire" ce va porni procesul de instalare conform imaginilor. Telefonul va ajuge intr-un meniu in care puteti naviga utilizand tastele de "Volum" si puteti face selectia cu apasati tasta "Meniu".
13. Selectati optiunea "-install zip"
14. Selectati optiunea "-choose zip from sdcard".
15. Selectati optiunea "-cm-10.1-wave-v2.1.zip" si confirmati selectand "– Yes- Install cm-10.1-wave-v2.1.zip", va incepe instalarea conform urmatoarelor imagini.
16. Apoi selectati "-choose zip from sdcard", apoi optiunea "– gapps-jb-…zip" si asteptati ca si aceste fisiere sa se instaleze.
Nota : Pentru a accesa sistemul de operare Bada OS deschideti telefonul normal apasand tasta "Pornire/Oprire",iar pentru a intra in Android apasati in acelasi timp tasta de "Apelare" si tasta "Pornire/Oprire".
17. Inchideti telefonul si apoi pentru a intra in sistemul de operare Android apasati in acelasi timp tasta de "Apelare" si tasta "Pornire/Oprire".
18. Va aparea un ecran de primire la care apasati "Skip" sau "Next" si apoi sistemul Android este gata de folosire.

        Tin sa va spun ca eu nu am reusit sa instalez aceasta varianta de Android pana nu am instalat si varianta de Bada OS 2.0 a aceluiasi Ashwini Shinde, al carui tutorial de instalare il gasiti aici si este si mai usor de instalat.

          Ceea ce veti observa imediat este faptul ca functioneaza foarte greoi sistemul de operare, datorita faptului ca telefonul are doar 256 MB RAM si pentru marirea memoriei trebuie instalata o aplicatie din Google Play sau o alta aplicatie, dar eu inca nu am gasit una pe care sa o recomand inca. Cred totusi ca pentru Samsung Wave 2 trebuie gasita o varianta mai veche de Android care sa consume mai putine resurse.

Daca gasi o aplicatie buna pentru marirea memoriei RAM sau o alta varianta de Android mai veche care sa mearga mai bine va rog sa-mi scrieti pentru a o putea impartasi cu toata lumea.

Distractie placuta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...